Маркетинг Инструменти за Успешна Стратегия в Извънпиковите Месеци за Атракции и Събития

За бизнеси в сферата на преживяванията като събития, атракции или активности, извънпиковият сезон неизбежно носи усещане за несигурност. Ние познаваме индустрията и добре разбираме цикличния й характер.

В тази статия ще разгледаме няколко маркетингови инструмента, които ефективно ще подпомогнат вашето устойчиво онлайн присъствие през цялата година. А като допълнителен бонус сме включили и 2 страхотни и безплатни ресурса, които си струва да проучите, за да обогатите допълнително маркетинговия си микс.

1. Канален мениджър: Лесна и ефективна дистрибуция на вашите оферти
Каналният мениджър е не просто инструмент за управление на резервации в множество платформи, той централизира създаването и дистрибуцията на вашите оферти успешно, спестявайки много време. Разпространението и продажба на билети, онлайн резервации или други оферти е възможно в широк спектър от платформи, включително в социални мрежи като Facebook и Instagram и популярни маркетплейси като Ticket Station и GoToBurgas. Лесното проследяване на продажбите намалява прекомерното резервиране, а възможността за корекция на конкретна оферта, дистрибутирана през много канали от едно централизирано място, значително подобрява работния процес за вашите служители, спестява време и ви прави гъвкави.

Прочетете повече за Каналния Мениджър на URBO Studio >>

2. Свързаност със социални мрежи
Тази функция дава възможност на потребителите бързо да навигират от Facebook и Instagram директно до вашия уебсайт. Добавянето на бутон за директна връзка в социалните ви мрежи може с един клик да отведе аудиторията ви директно на страницата с вашите оферти, което ги улеснява да резервират атракция или да купят билет за събитие. Тази малка промяна може да направи голяма разлика в подпомагането на продажбите, особено в по-слабите месеци.

3. Създайте общност и подобрено взаимодействие с вашите клиенти с Viber ChatBot
Viber ChatBot опростява директния маркетинг, позволявайки ви да изпращате персонализирани промоции, новини и подробности за събития директно до телефона на вашите клиенти през приложението. По този начин си осигурявате не само по-добра видимост, но също така подобрена ангажираност, бързи продажби в рамките на секунди, както и постоянна свързаност с вашата клиентска общност. Чрез автоматизиране на отговори за по-общи потребителски въпроси, всъшност олекотявате натоварването на вашия персонал и осигурявате незабавна доставка на билети и ваучери веднага след покупката им през Viber Chatbot. А не е тайна, че доволните клиенти са тези, които се връщат и често остават лоялни в дългосрочен план към вас и бизнеса ви.

Повече за Viber Chat Bot >>

4. Автоматизирайте вашите имейл кампании с Mailchimp
Ако досега имейл маркетингът ви се е струвал като нещо сложно, то с Mailchimp не само ще ви е лесно, а и ще научите ново маркетинг умение. Mailchimp e инструмент, който ви дава силата да създавате и мониторирате имейл кампании, които резонират с вашата аудитория. Възможно е и разделяне на потребителите в отделни аудитории, които резонират с тяхно предходно поведение. Можете без усилие да сегментирате вашата клиентела и да приспособите кампаниите, за да отговарят на предпочитанията и поведението на вашата аудитория. Това означава по-подходящо съдържание за вашите клиенти и по-добри нива на ангажираност за вашия бизнес.

5. Google Tag Manager за анализ и оптимизиране на продажбите
GTM подобрява способността ви да проследявате и анализирате ефективността на вашето онлайн присъствие, както и действията на потребителите веднъж попаднали на сайта ви. Достъпът до подробни аналитични данни позволява фино таргетиране и цялостно оптимизирани маркетингови усилия. Самата интеграция се случва сравнително лесно и в повечето случаи не са необходими тесни специалисти, за да свържете вашия сайт с Google Tag Manager и да започнете да отчитате данни.

URBO Studio предлага безпроблемна интеграция с вашия Google Tag Manager с 1 клик. Свържете се с нас за повече информация.

6. Административният панел на URBO Studio: Справки и анализи на една ръка разстояние
Административният панел от URBO Studio опростява процеса на вземане на решения, като предоставя важни данни за поведението на клиентите и тенденциите в продажбите ви. С помощта на нашите подробни справки и отчети можете бързо да определите дали конретен подход работи и да коригирате стратегията си, за да ангажирате аудиторията си ефективно, дори и извън пиковия сезон.

И нашите специални допълнения…

7. ChatGPT за завладяващо текстово съдържание

ChatGPT е несъмнено страхотен помощник при изпълнението на вашата маркетингова стратегия. Този инструмент с Изкуствен Интелект, борави с огромни бази данни и може много да ви улесни при създаването на ангажиращо маркетингово съдържание. С лекота подкрепя проучванията, които вашият екип провежда, за да създадат задълбочени статии по индустриални теми и да помага при изработването на информативни и добре конструирани блог постове. Ако все още не сте се възползвали от възможностите на ChatGPT, уверяваме ви, подканете екипа си да започне незабавна работа с този инструмент Научете повече >>

8. Canva за ангажиращи визии
Възползвайте се от интуитивните дизайнерски възможности на Canva – лесен софтуер, който е достъпен напълно безплатно от всеки, а работата с него е дори забавна. С Canva можете да създавате удивително визуално съдържание, което резонира с идентичността на вашата марка. Независимо дали е извън сезона или в пика на туристическия поток, с Canva ще създавате безпроблемно графики, брошури, рекламни материали в разнообразни формати за вашите социални мрежи, които успешно ще привлекат вниманието на аудитория ви.

Финални думи
Разгледахме инструменти, които заедно биха осигурили солидна стратегия за поддържане на ангажираността с вашия бранд и бизнес, както и стимулиране на продажбите не само по-слабите период, но и през цялата година.

Искате да извлечете максимума от тези инструменти? Свържете се с нас за безплатна консултация и ние ще ви помогнем да ги приспособите така, че да отговарят на вашите уникални бизнес нужди, за да може вашето онлайн присъствие и доходност да процъфтяват през всеки сезон.

Говорете с наш експерт >>