Предимства На Viber Chatbot За Общини

В дигитални времена като днешните, онлайн комуникация е незаменима и както бизнесите, така и общинският сектор са изправени пред предизвикателството да модернизират и дигитализират своите услуги, за да отговорят на нарастващите очаквания на гражданите и туристите.

Viber Chatbot, решение на популярното мобилно приложение за съобщения и разговори Viber, е страхотен помощник на публичната администрация относно предоставянето на общински услуги, информираност и създаване на ангажираност за общността. Като верифициран бизнес партньор на Viber за България, URBO Studio специализира в конфигурирането на чатботове за нуждите на бизнеси и общини.

Какви са основните предимства за общините научете в следващите редове.

По-добра комуникация и достъпност

  1. Връзка с общината 24/7

Viber Chatbot действа като виртуален асистент, достъпен 24/7, предоставяйки на гражданите моментален достъп до основна информация за града, общинска администрация, туристически дейности и услуги.

Чатботът оптимизира взаимодействията между гражданите и общината, намалявайки нуждата от лични посещения на място или дългите телефонни разговори. Например, гражданите могат да подадат сигнал за нередност относно реда и чистотата в града или да достъпят услуги като заплащане на административни такси, данъци или глоби за паркиране.

Това не само спестява време на гражданите, но и облекчава работното натоварване на общинските служители, което им позволява да се съсредоточат върху други съществени задачи.

  1. Новини и известия в реално време

Общините могат да използват Viber Chatbot за разпространение на актуални новини в реално време за местни събития, аварийни сигнали и публични съобщения. Например, по време на природно бедствие, чатботът може да предостави навременна информация за мерки за безопасност, евакуационни маршрути и местоположение на убежища, като гарантира добра информираност и възможност за бърза реакция на жителите.

  1. Многоезичност

 За да обслужва курортни локации или  големи градове, които често биват посещавани от туристи, Viber Chatbot може да бъде програмиран да поддържа множество езици, да преодолява комуникационните бариери и да гарантира инклузивност. Тази функция е особено полезна в мултикултурни общини, където езиковото разнообразие иначе би могло да попречи на ефективната комуникация.

Прочетете още за функционалностите на Viber Chatbot >>

Подобрена ангажираност на гражданите

  1. Усещане за общност

Viber Chatbot насърчава усещането за принадлежност, като създава интерактивен канал, в който гражданите могат да участват в анкети, да дават обратна връзка и да се включват в обсъждания на местни въпроси. Подобен инструмент за ангажираност не само дава на гражданите глас в обществото и случващото се в града, но и значително помага на общините да събират и анализират общественото мнение с цел по-информирани решения въз основа на нуждите на общността.

  1. Управление на събития и туристически обекти

Viber Chatbot е чудесен помощник и в управлението на местни събития, културни обекти или туристически атракции. Граждани и туристи могат не просто да достъпят информация за предстоящи събития като концерти и фестивали, но могат директно да закупят билети и да си гарантират резервирано място. Туристически обекти като музеи, галерии или други пък могат да предлагат единични или пакетни посещения, както и допълнителни услуги. Независимо от естеството на събитието, туристическия обект или атракция, чатботът може да подобри изживяването за граждани и туристи, и да оптимизира логистиката на събитията, като улесни потребителите и ги ангажира с активности, които носят приходи за общината.

Научете повече за Viber Chatbot за събития >>

  1. Персонализация

Способността на Viber Chatbot да предоставя персонализирано съдържание въз основа на предпочитанията и местоположението на потребителя гарантира, че гражданите получават релевантна информация, без да бъдат претоварени. Например, жител, който се интересува от местни спортни събития, може да избере да получава известия за предстоящи мачове, докато друг, който се интересува от общински проекти или музикални събития, може да получава актуализации за нови разработки или предстоящи концерти.

Оперативна ефективност за общините

  1. Рентабилно решение

Прилагането на Viber Chatbot намалява нуждата от  човешки ресурси, посветени на обслужването на клиенти. Способността на чатбота да се справя с рутинни запитвания и заявки за услуги 24/7 може да доведе до значително ограничаване на разходите за общините, освобождавайки бюджетни средства за други  области.

  1. Информирани админитративни решения

Viber Chatbot може да събира и анализира данни от взаимодействията с гражданите, предоставяйки на общините ценни детайли относно обществените настроения и предпочитания, ефективността на предлаганите услуги и областите, нуждаещи се от подобрение. Този подход, базиран на данни, позволява на общините да взимат информирани решения и да подобряват своя град и преживяването за граждани и туристи.

  1. Сигурност

 Като официален партньор на Viber, URBO Studio гарантира, че изграждането на интеграция и активирането на чатбота отговаря на строги регламенти за защита на данните, като осигурява защитата на информацията на гражданите и поддържа високи стандарти за сигурност. Общините използват проверено и надеждно решение, което минимизира рисковете, свързани с платформите за дигитална комуникация.

Успешни примери

Редица общини в България, в това число София, Бургас иРазград , вече активно споделят своите новини, събития и административна информация чрез Viber Chatbot и съобщават за повишено удовлетворение на гражданите.

Например, в Бургас чатботът напълно промени начина, по който гражданите взаимодействат с местните услуги, от плащане на административни такси, до резервация на билети за музеи или концерти.

Чрез оптимизиране на комуникацията, насърчаване на взаимодействието в общността и реализиране на решения, базирани на данни, Viber Chatbot дава възможност на общините да предоставят по-добри услуги и да създадат по-свързана, информирана и ангажирана общност. Използвайки тази технология, не само отговаряме на изискванията на днешните дигитално ориентирани граждани, но и поставяме основите за по-отзивчиво и ефективно местно управление.

За общини, които търсят проверено и надеждно решение, URBO Studio предлага експертиза при изграждането и интегрирането на верифициран Viber Chatbot.

Научете повече като се свържете с наш експерт >>