Какво е канален мениджър и какви са предимствата му?

Днес различни бизнеси промотират офертите си и продават услугите си не само в своите сайтове, но и в други платформи, партньорски страници и т.н.

За да се канализира и управлява ефективно продажбата на услуги, резервации и други в различните дистрибуторски канали, е необходим специализиран софтуерен инструмент – канален мениджър.

С използването на надежден канален мениджър имате възможността да въвеждате, променяте и/или активирате ценови оферти, промоции и други само с един клик. И това не е всичко. За същността на каналния мениджър и основните му предимства говорим в следващите редове.

Свържете се с нас, ако искате да научите как каналният мениджър може да помогне на вашия бизнес >>

Какво е канален мениджър?

Каналният мениджър (от англ. език Channel Manager) е софтуерен инструмент, с който можете да управлявате продажбите на услуги чрез различни канали.

С други думи, каналният мениджър е онлайн платформа, която свързва доставчика на дадена услуга със съответния канал за продажба. Дистрибуционният канал може да бъде платформа за резервации, маркетплейс, социална мрежа, мобилно приложение или друго.

По този начин управлението на наличности и заетости, цени и резервации в различните платформи се осъществява лесно от едно-единствено място – каналния мениджър.

Искате да продавате билети директно през профилите си в социалните мрежи като Facebook, Instagram и други? През маркетплейс платформа или друг дистрибуционен канал? Каналният мениджър е необходимата ви възможност това да се случи ефективно и централизирано.

За кой тип бизнеси би бил от полза каналният мениджър?

Каналният мениджър е добре познат продукт на пазара у нас и по света, но обикновено се свързва само с хотелиерството.

Действително софтуерът е широко използван от различните места за настаняване, които приемат резервации в множество платформи и трябва да поддържат актуална информация за наличността си във всички канали.

Но каналният мениджър не е софтуер само и единствено за хотели. Въпреки че е чудесно решение за тази индустрия, каналният мениджър успешно може да бъде приложен и при доставчици на услуги за различни активности и събития.

Научете кои са 4-те функции, които избраният канален мениджър трябва да притежава >>

Кои са основните му предимства?

Ръчното управление на резервации, места за събития, билети и други, е нерентабилен подход днес. Увеличава се рискът от грешки, освен това е трудо- и времеемко занимание. С канален мениджър автоматизирате процесите и разчитате на интелигентно управление. И това не е всичко. Ето кои са и ключовите му предимства:

Избор между много и различни дистрибуционни канали

Избирайки надежден канален мениджър за бизнеса, можете да разширите партньорската и дистрибуторските си мрежи. Това е сигурна предпоставка за увеличение на приходите и достигането ви до нови клиенти.

Urbo Studio може да ви предложи канален мениджър, през който да продавате билетите си за събития, различни активности и други чрез дистрибуционни канали като:

  • Facebook и Instagram – едни от най-големите социални мрежи, през които последователите ви могат да правят резервации за услуги и събития;
  • Ticket Station – платформата за билети на най-големия организатор на събития в България – Фест Тийм, официален представител на Live Nation;
  • Ти Си София – комуникационна платформа на Столична община;
  • GoToBurgas – официалният туристически портал на Община Бургас.

Централизирано разпределение

Централизираното разпределение на каналния мениджър следи за получаването на резервации, покупка на билети, анулации и други. В същото време отразява тази информация във всички канали от партньорската мрежа на бизнеса.

По този начин се минимизира рискът от допускане на грешки като дублиране на резервации и покупки. Също и пропуснати ползи (продажби) – когато даден клиент анулира покупката си за билет например, той може да бъде закупен от друг.

Смяна на цени, оферти и други във всички и/или определени канали

Не е нужно да променяте цените си и/или да пускате информация за промо оферти във всеки канал поотделно. Това може да се случи за всичките ви канали едновременно и/или пък в точно определени такива с един клик.

Анализиране на ефективността на всеки дистрибуционен канал

С помощта на каналния мениджър можете да оцените ефективността на продажбите си във всеки един дистрибуционен канал от вашата партньорска мрежа. Следете тенденциите и сравнявайте как се представят продажбите и/или резервациите в различните канали с помощта на една онлайн платформа – вашият канален мениджър.

Доверете се на Urbo Studio, в случай че търсите сигурна интеграция с канален мениджър, с който да продавате успешно в различни дистрибуционни канали.

Попълнете контактната ни форма за запитвания или говорете директно с наш експерт на 0700 702 70, за да научите за всички подробности около интеграцията на канален мениджър.

Често задавани въпроси

Какво е канален мениджър?

Каналният мениджър е софтуерен инструмент, познат най-вече в областта на хотелиерството, използван за управление на резервации, продажба на билети за събития, управление на графици и други в различни дистрибуционни канали.

Каналният мениджър отменя ли нуждата от резервационна система?

Не, каналният мениждър, в качеството си на платформа, която улеснява комуникацията и управлението на различни дистрибуционни канали, не отменя нуждата от резервационна система за бизнеса ви.