Viber Chatbot за събития

Предимства и възможности

Viber ChatBot e част от добре познатата апликация за разговори и съобщения Viber. Чат ботът е бизнес услуга, която носи със себе си ползи както за бизнесите, които я интегрират, така и за техните клиенти.
В сектора на събитията Viber chatbot намира изключително ефективно приложение. Какво е то ще научите в следващите редове?

Какво представлява Viber ChatBot

В основата си Viber ChatBot действа като дигитален асистент, който след подходящите настройки може да изпраща незабавни съобщения, актуализации и сигнали до големи групи хора. За общините, които организират обществени събития, или бизнесите, които организират конференции, семинари или представяния на продукти, това би означавало да могат да държат всички информирани и ангажирани без необходимост от сложни имейл вериги или многобройни телефонни обаждания.

Самият чатбот има редица функции, които служат за подобряване на маркетинга на различни събития, общински услуги и атракции. Например:

  • Изпращане на новини относно предстоящо събитие
  • Улесняване на достъпа до билети и резервации с опция за директно закупуване през браузъра на
  • Автоматизирана 24/7 връзка с клиенти и граждани
  • Напомняне за предстоящи събития
  • Комуникация на специални оферти и промоции
  • Възможност за подаване на сигнали, свързани с обществени проблеми
  • Достъп до информация за обществена администрация

 

Повече за функциите на Viber ChatBot можете да откриете тук >>

 

Персонализирана информация

Една от забележителните характеристики на Viber Chatbot е способността му да персонализира взаимодействията с потребителите и да сегментира информацията, която достига до тях. Потребителите могат да получават информация, съобразена с техните интереси или роли на дадено събитие. Независимо дали изпраща напомняния за часовете на самите събития до присъстващите или важни актуализации до екипът, работещ за събитието, Viber Chatbot гарантира, че точната информация достига до точните хора навреме. А това е основен фактор за да бъдат клиентите ви доволни и да останат лоялни в дългосрочен план.

Освен всичко останало, организирането на събитие включва и управление на списък с присъстващи – задача, която може да отнеме време и крие риск от грешки. Viber Chatbot опростява този процес, като обработва регистрации и RSVP директно през приложението. Участниците могат да се регистрират за събития, да избират времеви диапазони и дори да получават своите билети или QR кодове чрез въпросния ChatBot, което прави процесът на регистрация безпроблемен и ефективен.

Потребителски запитвания

Отговор на често задаваните въпроси са друга важна функционалност, с която Viber ChatBot разполага. По този начин той лесно дава отговори на въпроси или да предоставя насоки, които иначе биха коствали човешки ресурс и допълнителен ангажимент за вашите служители.

Обратна връзка

Обратната връзка е безценна за организирането и подобряването на бъдещи събития. Viber ChatBot напълно може изцяло да автоматизира провеждането на анкета след дадено събитие, като това значително улеснява бизнес собствениците в събирането на клиентска обратна връзка.Този незабавен принос позволява на общините и бизнеса да преценят успеха на своите събития и да отчитат области, в които да се подобрят.

Връзка с гражданите

По-специално за общините Viber ChatBot предлага отлична платформа за взаимодействие с местните жители. Освен управлението на събития, такъв Chatbot може да се използва за обществени консултации, предупреждаване на гражданите за местни проблеми или дори провеждане на анкети за събиране на общественото мнение. Тази непрекъсната ангажираност помага за изграждането на по-свързана общност, ангажирана в градски инициативи и с будна принадлежност.

Научете как да интегрирате Viber Chatbot за вашата община или събитие>>

Viber ChatBots представляват универсално и лесно за интеграция решение за управление на събития и ангажиране на общността. Чрез автоматизиране на комуникациите, персонализиране на взаимодействията и предоставяне на съдействие в реално време, този дигитален инструмент може значително да подобри ефективността на планирането и изпълнението на събития. За общини и бизнеси, които искат да опростят достъпа до своите събития, атракции и административни активности и да насърчат по-силна връзка с аудиторията си, интегрирането на Viber ChatBot може да бъде истински печеливша стратегия.

Ние в URBO Studio сме подготвени да предоставим персонализирани решения, за да отговорим ефективно на нуждите на вашия бизнес.

Заявете безплатна консултация с наш експерт още сега >>