За Зоо и Увеселителни Паркове: Как Успешно Да Увеличите Приходите от Вашата Атракция?

През последните години наблюдаваме изключително динамично развитие на сектора на атракциите и преживяванията. Значително се увеличават и онлайн резервациите, като тенденцията към дигитална резервация на атракции активности нараства активно с над 12% ръст само за изминалата година и общ прогнозен приход за над 690,71 милиарда до 2026 г. в световен мащаб. (The Tech Report).

Този процес е основно задживен от променящите се нужди на съвременния турист и неговото предпочитание за мобилност, лекота, бързина и удобство при резервация на преживяване или покупка на входни билети за зоопарк, увеселителен парк и други. Очакванията към бизнесите вече са далеч по-високи. Просто продажба на вход за атракция не звучи достатъчно примамливо, необходим е цялостен подход, който освен всичко останало е и маркетингово съобразен и активно комуникиран онлайн, и представлява цялостно изживяване – от момента на покупката до самото посещение.

В следващите редове ще намерите информация за някои от най-актуалните тенденции в света на атракциите, както и полезни съвети за повече приходи и канали за продажби за зоопаркове и увеселителни паркове.

Продажба на мърчандайз стоки

Възползвайте се от популярността на вашата атракция, като предлагате ексклузивни стоки, свързани с вашия обект. От дрехи и аксесоари до сувенири и колекционерски предмети, има широка гама от артикули, които можете да продавате на посетителите. Уверете се, че вашите стоки отразяват уникалните аспекти на вашата идентичност, създавайки траен спомен за гостите и допълнителен канал от приходи за вашия бизнес. Създайте повече ангажираност като предлагате онлайн, всичко, което предлагате и на място. Това ще създаде огромно удобство за клиентите ви, които ще имат възможността и от разстояние да купят ваш артикул, свързан с атракцията, която предлагате.

Прочете повече относно интегрирането на система за онлайн билети и защо това е важно за бизнеса ви>>

Игри и специални преживявания

Ако вашият обект позволява, бихте могли да помислите за организация на специални събития – куклен театър на открито в рамките на зоопарка, занимателен клас за деца с рисуване на портрет на животно. Представете си да практикувате йога в клетката на лъва, да жонглирате с маймуни и други забавни дейности. Подобни атрактивни преживявания ще привлекат вниманието не само вашите посетители, но и това на медиите, цялостно ще генерират повече популярност и ще стимулират дългосрочните приходи за вашия обект.

Ексклузивен достъп

Създаването на персонализирани оферти, програма за лоялни клиенти и ексклузивни преживявания са още похвати за изграждане на по-близка връзка между вас и вашите клиенти. Инициативи от този род биха ги стимулирали да станат ваш лоялен клиент, а в последствие да задържат интереса им, благодарение на специалните предложения, които получават.  

Сезонни активности

Организирайте специални партита или допълнителни сезонни активности с отделни входни такси. Независимо дали става въпрос за тематично парти с костюми на животни в зоопарка, приключение за търсене на съкровища в увеселителен парк или пък дори изложба на открито, тези нетрадиционно предлагани събития могат да привлекат гости, готови да платят допълнително за завладяващи и запомнящи се преживявания. Уверете се, че промотирате подобни събития онлайн в страниците на вашите социални мрежи, вашия сайт и чрез партньори. 

Партньорства

Помислете за партньорство с местни търговци или артисти, за да надградите вашите предложения и да създадете незабравими спомени за посетителите. Популярна тенденция напоследък е партньорството с инфлуенсъри, които се превръщат в амбасадори на вашата атракция и вашата марка. Ако решите да се насочите към партньорство с инфлуенсъри и за да сте сигурни в успеваемостта на вашата кампания, уверете се, че тяхната аудитория би имала интерес към вашите предложения.

Продавайте на повече места

Искате повече хора да разберат за атракциите, които предлагате? То тогава инстурментът Канален Мениджър е точно за вас. С него, вие имате възможността да предлагате вашите атракции и оферти за допълнителни услуги към тях в партньорски сайтове. Удобството на каналния мениджър е, че позволява централизирано управление и промени в реално време на всичките ви оферти във всички избрани дистрибуционни канали. Освен лесно менажираане, това означава повече видимост, повече потенциални клиенти и повече приходи.

Какво е Канален мениджър и как той ще ви помогне да повишите приходите си, вижте тук >>

Абонаменти и пакетни предложения

Ключово предимство е да предлагате абонаментни карти и пакетни билети за вашия обект. Абонаментните карти за конкретен период от време, например година, са много примамлива оферта за местните посетители, които имат възможност често да посещават обекта ви и биха се възползвали от по-добра цена, достъпна чрез карта за повече посещения или със срок на валидност. От друга страна пакетните предложения – групови билети, семейни, пенсионерски и тн., са насочени към групи туристи или пък такива, които имат някакви финансови съображения. За по-лесна достъпносъ е важно е подобни предложения да комуникирате активно и на вашия сайт, в най-добрия случай с възможност за предварителна онлайн покупка.

Модул за онлайн покупка на билети

И последно, но не на последно място – ако все още не продавате онлайн, време е  да започнете! Съвременният турист е изключително информиран и изискващ, когато става дума за планиране на пътуване, посещение на туристически обекти и избор на преживявания. Позиционирането и активната комуникация на вашия бизнес онлайн е от ключово значение за успеха ви през 2024-та година. Интеграцията на подходяща онлайн резервационна система е първата стъпка към дигитализацията на вашия обект и би ви осигурила не само повече видимост, но и възможност за автономни онлайн продажби 24/7. В забързаното ежедневие потребителите предпочитат да планират предварително своите посещения, често обаче това не е възможно за атракции, които не са достъпни онлайн. В тази ситуация туристите са склонни да предпочетат друг обект, който позволява достъп до билети, информация и предварителна резервация. Това носи със себе си пропуснати ползи за бизнеса и в контекста на съвременния технологичен свят възпрепятства устойчивото му развитие в дългосточен план.

За да си гарантирате успешно позициониране онлайн и повече продажби за вашата атракция, запазете безплатна консултация с нашия екип и заедно ще изберем най-правилното решение за вашия обект.  

Свържете се с нас>>