Защо се нуждаете от интегрирана система за билети?

Осъществявате бизнес, достъпът до услугите на който става посредством билети? Тук може да става въпрос за различен тип дейности, в т.ч. музеи, атракционни центрове, кина, различни паркове и други.

За да реализирате дейността си, навярно ползвате различни софтуери – система за разплащане, за резервиране на билети, проследяване на свободни места и много други. Знаете ли, че всички те могат да работят в единна интегрирана система, която позволява пълна синхронизация помежду им?

Онлайн интегрираната система за покупка на билети в реално време е софтуер, който ви позволява да бъдете по-продуктивни и успешни в дейността си, а URBO Studio може да ви предложи най-добрите решения в това отношение.

Обобщаваме 5 индикации защо бизнесът ви има нужда от интегрирана система за билети и как проблемните моменти могат да бъдат редуцирани с едно решение.

Потребители ви не могат да купят билет онлайн и/или да запазят място преди пристигането си в обекта ви

За съвременния потребител е от първостепенна важност е да може да извършва всякакви дейности онлайн. В този ред на мисли, възможността да резервира и плати своя билет изцяло електронно не прави изключение.

И това не е всичко – възможността билетите за пропуск в обекта да се валидират на място и то директно през смартфона е ключова за конкурентоспособността ви днес.

Навярно сте забелязали, че много от конкурентите ви в сегмента предоставят този тип услуги. Тогава няма причина да чакате, да губите още клиенти и/или да инвестирате допълнителни ресурси.

Принуждавайки клиентите си да чакат на опашки за покупка на билет, запазване на място и т.н., освен че затруднявате работата си, влияете негативно и върху потребителското преживяване. С интегрираната система за билети:

 • Повишавате клиентската удовлетвореност;
 • Имате реален шанса да привлечете повече клиенти;
 • Увеличавате продажбите си;
 • Спестявате си редица оперативни дейности, автоматизирайки ги.

Трудно обработвате данни, свързани с потребителите

Да познава своите клиенти максимално добре е ключът към успешния маркетинг и реклама за всяка организация от вашия тип. Какъв тип събития харесват, кои дни и часове предпочитат, защо точно тях? Това са въпроси, отговорите на които всеки бизнес от вашия сектор е важно да знае.

Ако използвате няколко софтуера, трудно можете да подредите, извлечете и анализирате набора от данни, свързани с клиентите и така важни за дейността ви.

Когато предприемате стъпки като увеличаване на цените, намаляването им, а и всякакви други процеси, касаещи пряко дейността, трудно бихте могли да разберете дали сте подходили ефективно, или не.

В случай че разполагате с интегрирана система за билети, ще можете да намерите отговорите на всички въпроси, които касаят поведението ви и това на потребителите, защото:

 • Опознавате клиентите си детайлно;
 • Успешно планирате бъдещите си маркетинг активности;
 • Спестявате време от анализи на данни, защото софтуерът ви ги предоставя;
 • Печелите конкурентно предимство.

URBO Studio например разработва гъвкави решения за различни бизнеси от вашия сектор. Те предоставят възможност за лесно тълкуване на големия обем от данни, които генерират системите ви за резервации, покупка на билети и т.н. Получените данни използвате изцяло във ваша полза.

Трудно осъществявате контрол при разпространението на билети

В случай че продажбите на билети и резервации на места се осъществява чрез няколко канала – на каса, през сайта, чрез трети страни и т.н., изключително трудно бихте могли да проследите тяхното разпространение.

За да работите ефективно, имате нужда от единно решение – интегрирана система за билети, които да се използва във всичките ви продажбени канали. По този начин:

 • Знаете кога билетите са изкупени;
 • Премахвате риска от дублирани места;
 • Следите продажбите в реално време;
 • Имате достъп до данните само с няколко клика.

Синхронизацията между отделните системи е трудоемка и губи време

Употребата на няколко системи за вашите процеси – за плащане, за билети, за наличности, за свободни и заети места и т.н. изисква ангажиране на човешки ресурс и създава склонност към объркване и грешки. Не на последно място – свързана е със загуба на време, което се явява ценен бизнес ресурс днес.

С интегрирана система за билети получавате:

 • Отлична синхронизация по отношение на всяко звено;
 • Минимален шанс за грешки, благодарение на автоматизирани решения;
 • Пестите време и усилия, които могат да бъдат насочени към далеч по-значими дейности;
 • Фокусирате се върху основните аспекти от работата си.

Опашките за покупка на билети в натоварените дни са дълги, а клиентите - недоволни

Съвременният потребител цени времето си. В условията на значителна конкуренция последното, което искате, е да “изпратите” клиентите си в съседния музей, кино, атракционен парк и т.н.

Дългите опашкия влияят негативно върху репутацията на бизнеса ви. Предвид факта, че те могат да бъдат избегнати, няма причина да не направите тази ключова стъпка за дейността си.

Интегрираната система за билети ви предоставя възможност да:

 • Намалите струпването на хора на касите в обекта ви;
 • Повишите удовлетвореността на клиентите си, предоставяйки им съвременно и достъпно решение;
 • Извлечете максимума от автоматизираните ИТ софтуерни решения, достъпни на пазара;
 • Изведете бизнеса си пред конкурентите.