4 функции, които избраният канален мениджър трябва да притежава

Търсите канален мениджър за своя бизнес с хотел(и), организация на събития, различни активности, продажба на билети, резервации и други? За да направите най-правилния избор на платформа за своите нужди, избраният от вас софтуерен инструмент следва да бъде изключително функционален.

Кои са 4-те функции, които избраният от вас канален мениджър следва да притежава? Отговорите даваме в следващите редове.

Какво е канален мениджър и защо е важен за успеха на бизнеса ви >>

#1 Интеграционни възможности

Важно е да знаете, че каналният мениджър сам по себе си не представлява цялостно завършено решение, с което да управлявате бизнеса си. Употребата му не заменя необходимостта от резервационна система, софтуери за управление на заетости, графици, услуги и т.н.

В този ред на мисли, когато търсите канален мениджър, е важно същият да може да се интегрира успешно и с другите софтуери, които използвате. Такива например са система за управление на продажби и плащания, резервационни софтуери (за хотели, зали и т.н.) и други.

#2 Отлична автоматизация за актуализиране на информацията в реално време

Идеята на каналния мениджър е да улесни максимално работата ви като доставяне на услуги, продажба на билети, резервации и т.н. Ето защо добрият софтуер за канален мениджър следва да разполага с отлична автоматизация и надеждно актуализиране на данни в реално време.

С други думи, когато билет и място е закупено и/или резервирано, хотелска стая вече е заета и т.н., каналният мениджър следва да отрази това във всички дистрибуционни канали, използвани от вас.

По този начин се минимизира рискът от грешки като например дублиране на резервации, покупки и други подобни. Нещо повече – надеждният канален мениджър гарантира за интуитивното и сигурно управление на всички чужди платформи, използвани за продажба на услугите и/или продуктите ви.

#3 Възможност за настройване на различни цени в различните канали

Друга ключова функционалност, която да търсите при избора на канален мениджър, е възможността за настройване на различни цени в различните канали. Това обикновено се прави с маркетинг цели, предвид факта, че различните платформи за резервации, покупка на билети, регистрация за събития и т.н., се използват от различни таргет персони.

И не само – някои партньорски платформи, сайтове и т.н. предлагат отстъпки, в случай че резервацията се направи от сайта им. Фактор, който също предполага, че в единия канал цената, предлагана от бизнеса, може да е една, а в другия – друга.

В тези и редица други случаи много бизнеси прилагат подхода за различно ценообразуване в отделните дистрибуционни канали, а когато каналният им мениджър предлага тази функция, всичко би било много по-лесно.

#4 Отлична достъпност и гъвкавост

Днес трудно бихме могли да си представим система, в т.ч. и канален мениджър, която да не е достъпна от всяко устройство и навсякъде. Живеем във време, в което това не е лукс, а е необходимост, предвид динамичната бизнес среда.

В този ред на мисли, изберете канален мениджър, който ви предоставя възможност за управление както от компютър, така и от таблет и смартфон.

Финални думи

На финала си струва да споменем, че не всички платформи за канален мениджър са еднакви. В същото време на пазара днес ще откриете множество вариации, голяма част от тях разработени конкретно за нуждите на хотели и места за настаняване. Разбира се, има и други – като тези на Urbo Studio, които са гъвкави, достъпни и предвидени за нужди, различни от просто управление на резервации в хотели.

Преди да пристъпите към избора на канален мениджър, проучете функциите му, за да направите максимално информиран избор. Спрете се на канален мениджър, който отговаря на бюджета и нуждите ви. С надежден такъв можете да управлявате ефективно резервации, продажби, събития и други.

Urbo Studio предлага цялостно решение за клиентите си, в т.ч. канален мениджър, който се интегрира успешно със системите ви за управление и продажба на резервации, билети, услуги и т.н. чрез множество канали.

Изпратете запитване за цена и актуални промоции или се свържете директно с наш експерт на 0700 702 70.

Често задавани въпроси

Само хотели ли имат нужда от канален мениджър?

Не, каналният мениджър е софтуерен инструмент, от който могат да се възползват както хотели, така и бизнеси, продаващи услуги, билети, резервации за различни събития и други.

Как да определя кой канален мениджър да избера?

Това зависи от търсенията на бизнеса ви – от какви точно функции ще имате нужда, каква цена бихте платили за канален мениджър и т.н.