Какво трябва да търсите в една онлайн резервационна система
Първа част

В забързания ни свят сме свикнали всичко да ни се случва веднага. Нямаме времето и търпението да чакаме дълго. Вече всеки търси, избира и резервира дейностите, услугите или събитията, които желае онлайн – бързо, лесно, удобно и безопасно. С телефон и кредитна карта са необходими няколко минути буквално, за да се избере и резервира всякакъв вид услуга или събитие.

 Ако вие имате бизнес и предлагате някакъв вид услуги, продукти или дейности в нашата онлайн действителност, то неминуемо трябва да сте адаптивни и добре позиционирани и в интернет пространството. А, за да сте конкурентни във вашия бизнес и да удовлетворявате търсенето на вашите клиенти, ви трябва система за онлайн резервации.

Ето и някои от основните изисквания към една онлайн резервационна система:

Онлайн резервации в реално време:

Едно от най-големите предимства на онлайн резервациите е, че клиентите не трябва първо да правят запитване по телефона или другаде и след това да чакат отговор, не е нужно запитванията да се обработват ръчно – всички налични дати/услуги се виждат директно и резервирането става много лесно. Ако например, няма повече свободни места на една дата или билетите за събитие са свършили, това ще бъде автоматично отчетено в реално време, което предотвратява допълнителни резервации и бъдещи недоразумения и неудобства. Иначе казано клиентът има уникалната възможност да направи така наречената директна резервация, без никакви последващи действия, като одобрявания по имейла, потвърждения по телефон и т.н.

Различни опции за плащане (кредитна карта, банков превод, PayPal, обработка на отложено плащане, пари в брой)

Изключително улеснение за клиента е да има различни опции да заплати своята резервация по всяко време и от всяка точка по света. Това доказва, че Вие цените сигурността и поверителността на клиентите си, което създава доверие. В същото време имате увереност, че ще получавате гарантирани плащания директно от клиентите си. 

Различни валути и езици

Ако желаете да достигнете до международни клиенти, много важно е да има вариант да се резервира поне на английски, плюс на собствения език и да се плаща в собствена валута. В противен случай съществува риск, клиентът да не може да разбере какво или как да резервира поради езикова бариера, съответно да потърси тази опция при конкурент. 

Удобен за потребителя интерфейс + Интелигентен календар

Едно от първите неща, за които трябва да помислите, когато избирате правилната система за онлайн резервации, е колко лесно се използва и ще я намерят ли клиентите ви за удобно и лесно средство, чрез което да резервират дейност, услуга или събитие. А един интелигентен и лесен за разбиране календар за резервации или заетост, предоставя на потребителя обобщение на всички резервации с един поглед от всички видове смарт устройства.  

За сега спираме дотук с темата, тъй като тя е много всеобхватна. Ако ти беше интересно премини към втората част от статията ни.

Можеш да ни следиш и в YouTube, ако предпочиташ видео съдържанието.