5 доказани идеи
за допълнителни
приходи за хотели

Последните години доказаха на всички собственици, че колкото и стабилен да изглежда един бизнес, никога не трябва да разчитаме само на един източник на приходи. В най-голяма степен това се оказа вярно за туристическия сектор, където много бизнеси затвориха завинаги. Оцеляха тези, които успяха бързо да намерят алтернативни възможности за генериране на допълнителни приходи за хотели. 

Според данни от проучване на Finances Online 70% от приходите на хотелите в САЩ през последните 2 години са били от допълнителни услуги. Диверсифицирането на каналите за генериране на приходи  е важно не само за оцеляването на бизнес Ви в такива моменти, но  подобрява цялостното ви предложение, като го прави още по-атрактивно и примамливо.

Хотелите могат да постигнат това чрез създаване на нови допълнителни канали за продажба, за да увеличат приходите си чрез надграждане на удобствата за гости и предлагане на допълнителни услуги.

В днешната статия ще Ви запознаем с 5 доказано работещи идеи за генериране на допълнителни приходи от продажба на допълнителни услуги за хотели.

1. Трансформиране на празни пространства в офис помещения

Поради настъпилата световна пандемия, последните две години бяха несигурни за хотелския бранш, което създаде потребност, част от хотелите да инвестират в офис оборудване и обособяване на работни пространства, за да отговорят на нуждата от повече изнесени работни пространства. Тенденцията за дистанционна работа се запазва и след отпадането на ковид мерките, а дълго отлаганите тиймбилдинги, семинари, обучения и конференции са отново на дневен ред. Подобен тип предложения провокират допълнителен интерес и допринасят с обогатяването на предлаганите услуги на вашия хотел, което неминуемо ще доведе до увеличаване на приходите.

2. Използвайте хотела си за домакинство на събития

Помислете за всички ваши зали за събития, общи части, външни площи и други големи пространства. Вашият хотел може да използва тези пространства за провеждане на концерти, фестивали, комедийни представления, сватби, дегустации, корпоративни събития и др. Това е чудесен начин за партньорство и изграждане на силни взаимоотношения с местни компании, аи е много добра възможност за генериране на допълнителни приходи. Вашият хотел ще може да използва тези събития, за да привлече повече гости, да промотира предложенията пред потенциални бъдещи клиенти, както и да привлече гости от региона, които нямат нужда от настаняване, но биха ползвали допълнителните услуги във вашата локация. Вижте повече тук.

3. Подаръчни ваучери

Подаръчните ваучери са чудесен вариант за допълнителни приходи, особено за по-малките хотели. Все повече хотелиери предпочитат да предоставят ваучери за специално изживяване и това е един страхотен начин да подарите незабравими моменти на Вашите гости, както и да увеличите популярността на своя хотел.

4. Допълнителни изживявания за Вашите гости

Чрез добавяне на допълнителни услуги с изживявания ще добавите стойност към офертите си за настаняване и същевременно ще изпъкнете пред конкуренцията. Макар че осигуряването на допълнителни услуги обикновено изискват повече работа и не малка инвестиция, те предоставят на хотелите чисто нови потоци от клиенти и съответно приходи. Допълнителните услуги обикновено могат да се използват и много умело, като маркетингови инструменти в промотирането на Вашия хотел. Вижте примерно демо от тук.

Ето и няколко примера за изживявания чрез допълните услуги:

  • SPA услуги
  • Отдаване на колела и ATV за разходки
  • Бизнес семинари
  • Тематични вечери
  • Занимания за деца

5. Партнирайте си с местни атракции

Хотелите могат да предлагат определени услуги, без непременно да са и организатори на съответната услуга или да предлагат на място Например не ви се налага да притежавате балон с горещ въздух и обучен пилот-инструктор, за да рекламирате полет с балон и да го включат в уебсайта си и в каналите си за резервации.

Вместо това хотелите могат да си партнират с местни фирми и да предлагат отстъпки или да продават пакетни предложения, които включват полет с балон, SPA процедури, билети за аквапарк, транспортни услуги, тенис на корт и др.

Партньорството с местни фирми за предлагане на преживявания и пакети за гостите, Ви предоставя възможност да привличате повече клиенти, създава нови канали за допълнителни приходи за Вашия хотел, и се явява  мост в изграждането на взаимоотношения с други независими туристически и развлекателни фирми, чрез които да обогатите Вашите предложения. Повече решения за атракции можете да видите от тук.

URBO Studio от години работи именно в тази посока, да помогне и улесни максимално хотелиерския бранш за увеличаване на приходите от продажба на допълнителни услуги. Вижте повече за нашите решения и инструменти, с които помогнахме вече на стотици бизнеси. Ако пък предпочитате видео съдържание, можете да се абонирате за нашия YouTube канал и да се убедите нагледно с разнообразието от функционалности на нашето софтуерно решение.