Защо трябва да продавате през собствена резервационна система?

Собствена резервационна система? Разберете защо е необходима на вашия бизнес

Статистическата информация от Google показва, че почти половината от всички търсения в платформата са за локална информация и че 80% от тях се конвертират. Ето защо SEO оптимизацията, особено на база локални ключови думи, е толкова важна за успеха на всеки малък бизнес.

От още по-голямо значение, обаче, са проучванията в световен мащаб, които доказват, че добавянето на собствена резервационна система към уебсайта на бизнеси, предлагащи локални услуги, генерират още повече трафик, като в същото време увеличават значително приходите на бизнесите. Средното увеличение на приходите за сървис бизнеси със собствени резервационни системи е около 37%, като в някои случаи достига до 120%.

За всички е ясно, че живеем в свят, в който почти всичко практически е онлайн. В днешно време клиентите използват интернет, за да открият това, което им трябва. Сега е изключително важно всеки бизнес да има разпознаваемо онлайн присъствие, независимо от своя сектор. За да бъдете в крак с тенденциите и да се развивате още по-успешно, е необходимо да се запознаете по-добре със системите за онлайн резервации – как те могат да помогнат на вашия бизнес или как чрез съвременната технология, не само ще бъдете намерени онлайн, а и лесно ще преобразувате посещенията в приходи.

Какво е система за онлайн резервации?

Системата за онлайн резервации е софтуер, който можете да използвате, за да приемате резервации за вашия бизнес 24/7, както и да управлявате вашите услуги и графици. Било то хотел, козметичен или фризьорски салон, басейн, фитнес център, студио за йога или център за забавление, спортна зала или място за отдих, системата за онлайн резервации позволява на всички видове обслужващи фирми да приемат резервации онлайн и да ги управляват с лекота. Системата за онлайн резервации позволява на потенциален клиент да резервира и плаща за услуга директно през уебсайт. Това означава, че от момента, в който клиентът реши, че иска да резервира вашата услуга, до избора на дата, избора на час и плащането за резервацията, всичко се обработва онлайн. Така значително се намалява натоварването на вашия персонал и се премахва възможността за двойни резервации. Разберете още по темата от тук.

Защо трябва да използвате собствена онлайн система за резервации?

Така наречените маркетплейси (платформа, в която търговците могат да предлагат своите продукти или услуги и да разчитат на големия трафик от потребители) са чудесни партньори за генериране на по-високи приходи, но те трябва да бъдат допълнителни канали за продажба. Задължително условие за всеки един бизнес днес е наличието на собствен сайт и собствена резервационна система с възможност за плащане. Причините за такова бизнес решение са няколко и никак не са маловажни в дигиталния свят, в който живеем.

  • Първо, въпреки всички предимства на продажби през маркетплейси, не бихте искали да „давате“ клиентите си на друг, препращайки ги към други резервационни системи или маркетплейси;
  • Второ, това не е добре за вашата SEO оптимизация и класирането ви в страниците на търсачките – вашата цел е да задържите максимално дълго клиента на вашия сайт;
  • Трето – със собствена резервационна система имате възможност да разполагате с цялата информация за вашите клиенти и да я използвате правилно за мейлинг кампании, анализ на поведението, предлагане на нови услуги, различни пакети или отстъпки за лоялни клиенти.
  • Четвърто – не отделяте средства за комисионни, а ги влагате в собственото си развитие. Това са само част от предимствата, заради които си заслужава да помислите за въвеждането на собствена система за онлайн резервации за вашия бизнес.

Вижте и няколко примера през нашия YouTube канал.