Привлечете клиенти със система за онлайн резервации

Да привлече повече клиенти и да предложи добро обслужване е цел номер едно на всеки един бизнес днес. Независимо дали става въпрос за спортни клубове , фитнеси, медицински центрове, или каквато и да е друг дейност, предлагаща услуги – онлайн системата за резервации носи редица ползи.

Традиционните методи за обслужване на клиенти, като телефонни резервации например, са свързани с редица ограничения. Необходимост от ангажиране на хора, фиксирани часове за приема на резервации, загуба на време – това са само част от негативите.

С внедряването на система за онлайн резервации, освен че ще привлечете повече клиенти, ще автоматизирате значителна част от процесите си и ще повишите клиентската удовлетвореност.

връзка към „5 ползи за спортния ви клуб от онлайн системата за резервации“

Как да подобрите представянето на бизнеса си със система за онлайн резервации?

Системите за онлайн резервации се утвърждават като задължителен аспект от дейността на множество компании по света. У нас, макар и по-бавно, този тип услуги също започват да бъдат високо ценени.

Все повече организации днес осъзнават предимствата, които имат онлайн резервациите за бизнеса им. Сред общите характеристики на системите за онлайн резервации бихме могли да откроим:

 • Управление на графика;
 • Виртуален маркетинг;
 • Автоматизиране на напомнянията за събития, промоции, плащания и други;
 • Реализиране на плащания и отчитане в реално време;
 • Ефективно управление на клиенти, персонал и други.

Тези и ред други функции успяват да подобрят клиентското изживяване. С онлайн система за резервации клиентите имат достъп до услугите, които предлагате, по всяко време. Те могат да се възползват от тях по всяко време на денонощието и при изцяло автоматизиран процес. Това само по себе си е ключово удобство за тях, а и за вас, в качеството ви на ръководители на даден бизнес.

Системите за резервации, разработвани от Urbo по стандартизиран или напълно уникален модел, може да улесни растежът на бизнеса ви. Без оглед на това дали същият предлага фризьорски услуги, спа, масажи, козметични процедури, тренировки и много други.

Кои са ключовите ползи от опциите за онлайн резервации?

С онлайн резервациите имате възможността да се фокусирате върху основните направления от дейността си, вместо да губите време в това да записвате час на клиент, обадил ви се по телефона, писал ви съобщение и т.н. Така минизмирате риска и от грешки като дублирани часове например и много други.

Нека видим кои са ключовите ползи от опциите за онлайн резервации.

По-голяма достъпност

Тук визираме достъпността на клиентите ви до набора от услуги, предлагани от бизнеса ви. Казано с други думи, вие оставяте вратите си винаги отворени – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, в делници и празници, за да могат потребителите да резервират час, да платят и т.н. Опциите за онлайн резервации спестяват време на клиентите ви – не е нужно да се редят на опашки, за да запишат час например, нито пък да губят време в телефонни разговори, които често не са ефективни.

Повече клиенти, респективно – приходи

Онлайн резервациите позволяват на  бизнеса ви да повишите приходите си. Причините:

 • Не обработвате резервации само в работното си време;
 • Клиентът обича свободата и възможността да извършва много и различни дейности онлайн, в т.ч. да си направи онлайн резервация, да плати и т.н.;
 • Спестявате си разходи за служител, който да отговаря за тази дейност, тъй като тя може да бъде успешно автоматизирана.

Подобрена ефективност

Софтуерите за онлайн резервации, разработени с внимание към вашите индивидуални нужди, значително намаляват рисковете от допускане на грешки в обработката на данни. Те имат за цел да автоматизират много от процесите ви, което помага и за ефективността и по-доброто ви представяне като бизнес:

 • Напомнянията са автоматизирани;
 • Нотификации, имейли, SMS-и или други комуникационни инструменти, използвани за маркетинг и реклама, също се автоматизират;
 • Хартиената документация намалява за сметка на електронните записи и други.

Ако предпочитате видео съдържание може да се абонирате и за нашия YouTube канал от тук.