Предимства на дигиталните билети за организаторите на събития

Вие сте организатор на събития или собственик на атракцион и търсите нови и съвременни начини да стигнете до потребителите, да улесните достъпа им до мероприятие и да направите вашата работа много по-бърза, лесна, удобна и ефективна. Е, развитието на технологиите
създава все повече възможности за това. Едно от предимствата на днешния дигитален свят са дигиталните билети. Т.нар. „умни билети“ са идеалното съвременно решение – само помислете колко човека ще посетят събитието ви, носейки мобилните си телефони – да, по всяка вероятност абсолютно всички, което улеснява значително достъпа и предотвратява ситуации като забравяне, изгубване или унищожаване на билети. Освен това спестява много време и усилия от страна на персонал. Ето и кои са основните предимства на дигиталните билети за вас, като организатори на събития:

1. Удобство за потребителя

Предимства на дигиталните билети за организаторите на събития | URBO Studio

Като организатор на събития и собственик на атракцион, вие знаете колко е важно посетителите да са доволни. Това е единственият начин да ги накарате да се връщат за още. Удовлетвореността на клиентите започва много преди самото събитие - веднага, щом клиентът има намерение да закупи билети. Това е така, защото съвременните хора са свикнали с лесно онлайн изживяване и очакват ясна, прозрачна комуникация. Това прави електронните билети идеално решение. Веднага щом клиентът направи своята поръчка, той незабавно получава имейл за потвърждение, съдържащ електронен билет. В най-идеалния случай, клиентът има възможността да принтира билета, да го добави в своя „портфейл“ на телефона или просто да го покаже на входа като файл от мейла. Сега всеки, който има смартфон, на практика всеки човек, винаги има своите билети със себе си, където и да отиде. 

2. Лесен и бърз контрол на достъпа

Дигиталните билети значително ускоряват процеса на контрол на достъпа и настаняване на посетителите на събития. Това позволява не само избягването на струпване на опашки и хора на едно място, но и може да спести доста разходи за организиране на целия процес по контрол на достъпа. Повече за възможностите за организиране на пропускателния режим на събития, които предлага  URBO Studio,
може да научите тук.

3. Събиране на данни и обратна връзка

Дигиталните билети предлагат и друго голямо предимство, а именно събирането на допълнителна информация за посетителите. Освен броя на продажбите, пола и възрастта на хората например, бихте могли да получите и много интересни, допълнителни и полезни за вас, данни за интересите и навиците на хората, които посещават вашите събития, да анализирате техните предпочитания и вкус и да сте по-подготвени за следващото мероприятие. Чрез събраната информация бихте могли да администрирате обратна връзка с посетителите, да разберете желанията им за вбъдеще, да проследявате удовлетвореността и мнението им, след като са присъствали на дадено събитие.

4. Възможност за комуникация

Събирането на лична информация в процеса на покупка позволява на всеки организатор активна последваща комуникация с посетителите. Можете да изпращате съобщения до потребителите, за да им напомните кога и къде ще се изявяват любимите им изпълнители, например. Или да  използвате текстови съобщения, за да ги информирате за смяна на дата или час на провеждане на събитието. Накратко, като използвате интелигентно технологиите, можете да общувате по-директно, ефективно и удобно с купувачите на билети.

5. Достъпни по всяко време и навсякъде

Едно от най-големите предимства на дигиталните билети е, че са достъпни по всяко време навсякъде. Само с едно кликване на телефона, без който никой не излиза никъде днес, вече може да видите, сканирате, разпечатате или платите  – всичко е винаги у вас, без излишни документи, нужда от пари в брой или опасност от забравяне и изгубване на билета. Това значително улеснява достъпа до събитието и прави изживяването приятно за потребителите.

6. Спестяване на средства за персонал и администрация

 Много екипи за управление на събития са принудени да работят с ограничени бюджети и ресурси. Можете да спестите разходи за персонал, като използвате дигитални билети, защото няма да имате нужда от касиери на място. 

В заключение, използването на дигитални билети може значително да подобри администрирането на вашето събитие и цялостното изживяване на крайния потребител, да улесни процеса по организация и контрол, да спести доста допълнителни разходи, както и да помогне за маркетирането бъдещи Ваши събития и увеличаване на приходите от допълнителни стоки и услуги.

Ако Ви е била полезна и интересна статията, можете да се върнете към нашия блог или да продължите с нашето видео съдържание в YouTube.