Варианти за онлайн плащания

Методите от, които можете да се възползвате

Ако сте попаднали на тази статия, най-вероятно сте от хората, които вярват, че онлайн резервациите с предварително заплащане и богата гама от методи за онлайн плащания, носят редица предимства за Вашия бизнес. Ако ли пък още не сте убедени в плюсовете на подобен тип бизнес отношения с вашите клиенти, можете да прочете статията тук.

Екипът на URBO Studio вярва в положителния ефект от подобен тип резервационни модели, особено за определен вид услуги, каквито могат да бъдат продажбата на билети, месечни абонаменти, ваучери или дори заплащането на единично посещение.

За да можем да отговорим максимално на нуждите на нашите клиенти, сме се постарали да разработим максимално много варианти за онлайн разплащане, известни на пазара, като екипът ни постоянно следи и работи по пускането на нови функционалности.

Към момента нашите партньори могат да се възползват от следните варианти на онлайн плащания на услуги:

  1. Единично плащане с банкова карта

При този тип плащане, клиентът може да избере да заплати еднократно за конкретна услуга с кредитна или дебитна карта. Системата на URBO Studio поддържа всички карти, използвани в България, вкл. Mastercard, Visa и Revolut. (ако отделим в 2 статии, да сложим линк тук).

  1. Card on File

Card-on-file транзакция е операция, при която картодържателят упълномощава търговеца да съхранява данните на избраната от него банкова карта. При всяка следваща покупка, картодържателят упълномощава същия търговец да таксува съхраняваната банкова карта със съответната сума. В този случай, данните на картата се пазят изцяло в банкова среда и дори търговеца няма достъп до тях. При всички положения, условията и начина на съхраняване трябва да бъдат описани в общите условия на търговеца и изрично приети от крайния клиент.

  1. Абонаментни плащания

Абонаментните плащания представляват трансакции, при които, след предварително сключено споразумение, търговецът придобива право да инициира плащане на определена услуга в определен период във времето (например всеки месец). В този случай, банковите детайли на картата на картодържателя отново се запазват в банкова среда и системата автоматично таксува картата със съответната сума, когато настъпи заложеното условие (напр. дата).

  1. Дигитални ваучери

Дигиталните ваучери, било те подаръчни или предварително заредени, съдържат определена сума, с която могат да бъдат заплатени услуги или продукти от Вашето портфолио. През последните години те добиха особена популярност като възможност да подариш изживяване или като инструмент за популяризиране на бранда. URBO Studio платформата позволява не само издаването и продажбата на подобен тип продукти, но и заплащането на ваши услуги с вече закупен или зареден ваучер. В зависимост от вашето решение, може да приемате заплащане с ваучери, издадени единствено от Вас, или да включите и опция за заплащане с ваучери, издадени от специализирани фирми (все по-популярни сред служителите на големите корпорации).

  1. Buy Now Pay Later

Buy Now, Pay Later (Купете сега, платете по-късно) е метод за незабавно финансиране, предоставян от доставчици на кредити и подходящ за заплащане на по-скъпи стоки и услуги. По този начин разходът на крайния клиент се разпределя във времето или се отлага за по-късен период. URBO Studio предлага възможност за отлажено плащане с платформите на NewPay и TBI Bank.

Ако предпочитате видео съдържание можете да се абонирате към нашия YouTube канал или да продължите към статията ни за касови разплащания.