URBO Studio е вече официален партньор на Viber

Защо Viber?

Както най-вероятно знаете, Viber  е най-използваното софтуерно приложение за комуникация в Централна и Източна Европа и надали има човек в България, който да го няма инсталирано на своя телефон. Освен че приложението ви позволява да разговаряте безплатно със своите приятели през Wi-fi или мрежите на вашия мобилен оператор, имате и възможността да изпращате текстови съобщения, картинки, видеоклипове и аудио съобщения. Потребителите вече са над 800 милиона, а възможностите на платформата се увеличават с всеки изминал ден.

През последните години Viber направи някои много големи крачки в своето развитие като компания, както в B2C вертикала, така и в B2B. Основна заслуга за това има Viber Chatbot разработката, която позволява вашата компания да води комуникация с клиентите ви без да е нужно ваш служител да отговаря на всяко едно от съобщенията. Успехът на тази разработка е толкова мащабен, че всеки ден все повече компании превръщат приложението в един от основните канали за комуникация със своите клиенти.

От края на миналата година URBO Studio вече e официален партньор на Viber. Освен изграждането на стандартния чат бот за комуникация с крайни клиенти, URBO Studio беше едно от първите компании в Източна Европа, която интегрира и пусна възможност за заплащане на услуги в реално време през Viber. Към момента жителите и гостите на София и Бургас могат да заплащат паркиране в платените градски зони посредством Viber приложението на своя телефон. Във второто тримесечие на 2022 предстои надграждане и пускане на възможност за заплащане и други видове услуги, характерни за „smart cities“ среда.  

Нашите партньори и клиенти могат да се възползват от редица предимства на Viber Chat Bot-a, вкл.:

  1. Привличане на повече клиенти и по-добра комуникация с тях като:

  • Увеличавате видимостта и достигнете до по-широка аудитория с реклами, стикери, насочени съобщения и оферти;
  • Откроявате се със силни изображения, видео съдържание и поканите потенциални клиенти да взаимодействат с вас;
  • Ангажирате и насочите аудиторията си чрез новини, push известия, рекламни разположения и т.н.
  • Разширявате отношенията си с всеки един чат;
  • Предлагате поддръжка на клиенти в реално време по всяко време на деня (или нощта);
  • Позволявате на клиентите си да четат заглавия на новини, да използват банкови услуги, да правят резервации, да купуват продукти или да плащат за услуги;
  1. Също така приемане на плащания и трансакции като:

  • Улеснявате клиентите да правят бизнес с вас направо от приложението им за съобщения;
  • Отговаряте в реално време на заявките на абонатите си за ботове с необходимата им информация: разписки за покупки, потвърждения за промяна на настройките на акаунта, статуси на банковото салдо и други;
  • Осигурявате по-висока скорост на доставка и четене за вашите транзакционни известия в сравнение с SMS или имейл;
  • Улеснявате клиентите си да купуват продукти или услуги и да правят резервации директно във Viber;
  • Предлагате поддръжка на клиенти в реално време по всяко време на деня (или нощта);
  • Изпращате важна и чувствителна информация, която не искате клиентите ви да пропуснат;