Как партньорството с хотел може да увеличи резервации и приходите ви?

Вие сте туроператор, организатор на събитие или посредник в продажбата на билети за спортен, културен и/или друг тип ивент? Замисляли ли сте се, че можете да си партнирате с местните хотели и това  да увеличи продажбите, а от там и проходите ви?

Ако досега не сте, то следващите редове са точно за вас. Тук ви представяме идеи и съвети, основани на партньорство между бизнеса ви и хотели, посредством които бихте могли да печелите. Да започваме!

Партньорство между туроператор и хотел при настаняване на групи туристи

Ако сте туроператор, то със сигурност е добре да имате отношения с хотел в дестинацията, до която правите своите турове. Обикновено избраното място за настаняване ще ви предложи атрактивна цена за настаняване на група туристи. По този начин печелите и вие, и хотелът.

При този тип партньорство хотелът също има страхотно предимство, тъй като може да промотира офертите си през вашата туроператорска платформа, уебсайт, социална мрежа и други. Дори може да приема резервации директно през вашия канал.

Ние, от URBO Studio, можем да ви помогнем да положите началото на подобен тип партньорства.

Научете как

Реклама за събитие в местния хотел и/или резервация на място

Аналогична е и ситуацията, когато в дадено място се провежда някакво събитие – културно, спортно или пък друго. Ако вие сте този, който го организира и/или сте се заели с управлението на графика, покупката и резервацията на места, билети и т.н., също можете да си партнирате с местния хотел. 

Как? Има два варианта. В единия хората, които изберат хотел “Х”, могат да се възползват от промо цена за ВИП място, билет и други подобни. В другия – същият този хотел може да рекламира събитието ви и/или да бъде точка за продажба на билети за събитието ви в хотела.

Как и защо нуждата от канален мениджър при партньорство с хотел е наложителна?

Дали даден хотел ще промотира офертите си през туроператорския ви портал и дори ще се даде възможност за направата на резервации директно от там? Или пък даден хотел ще промотира ваше събитие и/или услуга, като ще дава възможност за покупка/резервация през сайта му, негова платформа или друго?

Независимо от кой вариант за партньорство ще предпочетете да се възползвате, необходимостта от употребата на канален мениджър тук е ключова. Избирайки надежден софтуер от този тип, ефективно можете да управлявате своите оферти, цени и други, при това централизирано и само с един клик.

Каналният мениджър автоматизира управлението на резервации във всички дистрибуционни канали. Освен това, той лесно се интегрира с използваните от бизнеса ви онлайн системи за резервации. Той ви спестява време, усилия и евентуални рискове от грешки и загуби, които биха могли да възникнат при ръчно актуализиране на информацията от различните канали във вашата резервационна система.

URBO Studio ви предлага комплексно решение, включващо канален мениджър и система за управление и продажби, позволяващи на бизнесът ви да управлява ефективно своите резервации, продажби на билети, услуги и други, гъвкаво и интелигентно oт една централизирана система.

Научете повече


Често задавани въпроси

Задължително ли е да имам канален мениджър, ако си партнирам с хотел?

Не, не е задължително, но е много по-удобно за вас като бизнес, който продава услуги, билети, резервации и други, посредством партньорски канали като хотели и техните ресурси – сайт, резервационна система и други.

Как да си партнирам с хотел, за да увелича резервациите и/или продажбите на бизнеса си?

Хотелът, с който си партнирате, може да ви рекламира и/или да приема резервации, продажба на билети и други посредством канален мениджър.