4 задължителни елемента, които вашата резервационна система трябва да има

Системите за управление на онлайн резервации днес са неразделна част от дейността на всеки един бизнес, който се занимава с управление на клиенти, събития, преживявания  и други.

За съвременния потребител би било проблем, ако не може да направи резервация, покупка на билет или да получи цялата му нужна информация с няколко клика през смартфона си.

Тази и ред други трансформации, свързани с потребителското поведение, неминуемо влияят и върху решенията на бизнеса. Да намери най-добрия софтуер, съобразно дейността си, е предизвикателство.

От Urbo подготвихме тази статия, за да обобщим топ 5 на функционалностите, които резервационната ви система трябва да има, за да може бизнесът ви да работи и расте ефективно.

#1 Интерфейс и функции, удобни за потребителя

Потребителят днес не обича да губи време, а всички видове трудности, свързани с процеса по резервация и покупка, са в състояние да го откажат. Удобно за клиента е решение за система за онлайн резервации, която е лесна за навигиране и опериране.

Всичко важно трябва да е на един клик разстояние, така че той да може да направи резервацията си бързо и лесно, докато чака на светофара, на спирката или се разхожда в парка например.

Независимо от индустрията, в която оперира и услугите, които предлага, всеки собственик на бизнес е важно да избере резервационна система, която гарантира, че процесът на онлайн покупка или резервация е максимално гладък и опростен – от началото до края.

#2 Автоматизация, инструменти и интеграции в помощ на бизнеса

Когато говорим за ефективна система за онлайн управление на резервациите, нямаме предвид простота и удобство само за крайния клиент. Целта на системата за онлайн резервации е да предложи тази лекота, бързина и ефективност и за бизнеса.

Тук е много важно да вземете предвид по какъв начин избраният софтуер за резервации и управление ще се впише към текущия ви работен процес. Възможна ли е интеграция на различните модули и инструменти, нужни на бизнеса ви?

В някои случаи ще са ви необходими строго персонализирани решения за софтуер, а  Urbo Studio може да ви предложи точно такива. Освен това, нашите софтуерни конфигурации се свързват с широк набор от инструменти за осигуряване на пълен интегритет.

А ако искате да научите именно какви проблеми можете да избегнете, интегрирайки билетна система директно на сайта си, можете да прочетете нашия материал на тема

А ако искате да научите именно какви проблеми можете да избегнете, интегрирайки билетна система директно на сайта си, можете да прочетете нашия материал на тема Защо се нуждаете от интегрирана система за билети?

#3 24/7 достъп до резервации

Системата за онлайн резервации има едно съществено предимство и то е, че няма ограничение във времето кога ще бъде направена резервация. Или с други думи, това се случва 24/7, сигурно и без прекъсване.

За да изпълни своята роля, ефективният инструмент за резервации гарантира, че онлайн процесът има ясни пътища, в т.ч. и CTA бутони и призиви за действие. В идеалния случай този инструмент следва да може да се “слее” с функциите и дизайна на сайта ви ненатрапчиво и да изпълни своята мисия.

Резервационните модули на Urbo са бърз и лесен начин да предоставите на сайта си модул за резервиране на билет или други с достъпност до услугата 24/7. Ние ще добавим към  инструмента ви за резервации всички функционалности, от които се нуждаете, като например календар, схема на места (ако става въпрос за събитие в зала, стадион с места) и т.н.

#4 Повече опции за продажби за повече приходи

Друга опция, която вашият резервационен модул е важно да притежава, е възможността за увеличаване на приходите посредством инструмента. Тук можем да споменем опции като ъпсел и кроссел, с които бихте могли да увеличите приходите си от продажби.

Urbo ви предлага и опции за т.нар. афилиейт или партньорски програми, в които бихте могли да използвате нашата платформа или мрежата ни от партньори – авиокомпании, хотели, туроператори, агенции и други.

#5 Наличности и управление в реално време 

Онлайн системите за резервации следва да предлага възможност за автоматизиране на всички задачи, свързани с резервациите.

Тук визираме синхронизация между базите данни на сайта ви и тази на организатора на събитието например. Също и да се визуализира актуална наличност и цени, като цялата тази информация да се синхронизира в реално време във всички платформи и/или канали, използвани от бизнеса ви.

Сред функциите за менажиране си струва да споменем още управление на анулирани и/или променени резервации, обработка на плащания с различни платежни системи и много други, които могат да оптимизират значителна част от задачите ви.

Готови ли сте да изведете управлението на резервациите си на ново ниво? Нека ви помогнем да интегрирате интелигентни и работещи технологични решения във вашите текущи операции.

Започнете още сега и постигнете безупречен онлайн резервационен модул и позитивна промяна за вашия бизнеса с URBO Studio.

Говорете с наш експерт >>