Как Работи и Какви са Предимствата на City Card за Общините

City Cards ( от англ. език градски карти) представляват дигитален софтуерен продукт, с чиято помощ общините могат да предоставят на своите жители и посетители по-лесен достъп до атракции, събития, транспорт и услуги онлайн. Те се налагат и като модерен инструмент за осигуряването на удобство и пълноценно туристическо изживяване.  

Как работи City Card за oбщините?

Общините могат да включат неограничен брой обекти в City Card. Без значение от вида на обекта или събитието – музей, галерия, театър, фестивал, концерт и т.н. City картата е функционален дигитален инструмент, който осигурява достъп до информация и директни онлайн резервации.

За по-голяма гъвкавост на управление, безопасност и прозрачност на всеки обект, използването на картата от граждани и туристи може лесно да бъде контролирано от администрацията на конкретните обекти на базата на различни признаци. Например, брой посещения по обекти, брой влизания, времетраене, последна валидна дата, дата на покупка, минимално време между проверки или комбинация от всички изброени.

Освен това съществува и възможност за създаване на различни типове карти – единична или групова, детска, пенсионерска, фамилна и други, а проверката на входа се извършва лесно и бързо с дигитален верификатор на мобилно устройство.

Общините със City карта могат да използват дигитален модул за управление на продажбите и да предлагат своите обекти на туроператори и туристически агенти. Модулът предоставя  и достъп до статистика за продажби, резервации и приходи по канали и видове, брой чекирания на обект, общо посещение и други, което е ключово за взимане на информирани решения при избор на канали на продажба, изготвяне на маркетинг кампании и други важни компоненти за развитието на туризма за конкретната дестинация.

 Предоставянето на дигитална карта като услуга е важна част от стратегията на всяка община, която желае в дългосрочен план да привлича активен и растящ поток от туристи и да отговаря на техните очаквания за модерност и достъпност. Инструментът дава възможност за партньорства с местни бизнеси като кафета, ресторанти, частни галерии, магазини за сувенири, забавни активности и атракции, благодарение на които предлагането към туристите става много по-разнообразно и атрактивно.

Свържете се с нашия екип, за да научите повече за City Card и как да я интегрирате във вашия град >>

Кои са предимствата на City Card за развитието на общините?

По-високи приходи

Предлагането на туристически продукти от типа на City Card води до увеличаване на приходите за общините и общинските обекти, като статистиките показват ръст от 10-15% за обекти, които вече са активирали тази услуга. City картите обикновено предлагат отстъпки или пакетни оферти за различни атракции, билети или карти за градски транспорт, сезонни активности и културни обекти. Подобни отстъпки или промоционални оферти активно стимулират туристите да харчат повече средства, защото често вместо да посетят една атракция, те биха закупили промо пакет от три.

Например, градове като Амстердам регистрират близо 20% увеличение на туристическия поток, благодарение на City картата, която предлага пакетен достъп до много от музеите и атракциите на града, както и неограничено използване на обществения транспорт. Всичко това подтиква туристите, закупили картата, да инвестират повече в култура, пазаруване, опитване на местната кухня и други активности, които благоприятстват местната икономика.

Промотиране на местния бизнес

Услугата City Card спомага и за увеличаване на посещаемостта и приходите за местните бизнеси, тъй като търговците получават видимост онлайн чрез участието си и съответно по-голям достъп до потенциални клиенти. В същото време общините пък имат интерес да стимулират местната търговия, за да може градът цялостно да процъфтява както за жителите, така и за посетителите.

Във всички градове, които предлагат дигитална градска карта, се наблюдава по-дълга продължителност на престоя, по-висок среден приход от турист и над 15% повторни посещения.

Информирани управленски решения

Дигиталните City Card предоставят на общините достъп в реално време до информация за резервации, плащания, посещения на обекти и т.н. Подобен тип аналитични данни могат да бъдат използвани за оптимизиране и ефективно разпределяне на градските ресурси и взимане на информирани решения за разработване на туристически стратегии.

Разберете как да активирате City Card и за вашия град или курорт >>

Кои са предимствата на City Card  за туристите?

По-високо ниво на удовлетвореност

Услугата City Card спомага за цялостното изживяване на туристите и повишаване на тяхната удовлетвореност. Благодарение на интерактивните и персонализирани функции, които предлага, потребителите могат бързо да разбират за всички промени или новини за предлаганите атракции и да организират посещението си съобразно своите предпочитания, интереси и свободно време.

Удобство

Посредством City Card граждани и туристи получават лесен и бърз достъп до всички значими туристически обекти. Дигиталните карти са достъпни за всеки, по всяко време и значително улесняват и подобряват планирането на престоя в даден град.

Опознаване на местните забележителности

Съвременният турист опознава и повишава своята информираност за местните традиции, култура и обичаи с помощта на интерактивни функционалности, като карти, аудио гидове, преживявания с виртуална реалност и персонализирани препоръки, генерирани на база поведение и интереси. Всичко това прави изследването на града по-ангажиращо, информативно и съобразено с индивидуалните интереси на всеки.

City картите служат като незаменими дигитални инструменти, които създават връзка между общините и туристите, насърчавайки ефективното градско управление и подобрявайки изживяването на посетителите.  За общините те могат да послужат за оптимизиране на градското планиране, ефективно развитие на инфраструктурата, разпределяне на ресурсите и стратегически туризъм. От друга страна  посетителите получават възможността уверено да опознават нови маршрути, възползвайки се максимално от преживяванията си по време на път.  

Доверете се на URBO Studio за сигурна интеграция на услугата City Card и във вашия град.

Попълнете контактната ни форма за запитвания или говорете директно с наш експерт на 0700 702 70, за да научите всички подробности около интеграцията на дигиталния инструмент.